13 квітень 2024, Субота, 09:03

AVER LEX: Неприпустимо, коли на адвокатів нацьковують у суді поліцейських, а потім відкривають кримінальне провадження

17 Серпня 2018г.
39386964 1959382127454898 584388918334455808 N

Відкриття кримінальне провадження проти адвокатів, які представляють інтереси Віктора Януковича - це спроба влади "налякати та відсторонити незручних захисників від процесу. Це приклад того, як судово-прокурорська система діє та діятиме й надалі проти кожного неугодного їй українця. Неприпустимо, щоб на адвокатів нацьковувались два десятки поліцейських прямо у залі суду, а потім проти них прокуратурою відкривалось кримінальне провадження".

Про це йдеться в заяві АО AVER LEX, - передає Резонанс.

Правники акцентують, що "вчорашні дії Оболонського районного суду, як незаконне залучення державного адвоката Юрія Рябовола, від послуг якого відмовився клієнт, при цьому уперше в історії України за вимогою суду у судовому процесі відбулася участь 7 (!) адвокатів замість допустимих 5 за законом, відмова заслуховувати докази захисту, показання свідків, намагання якнайшвидше завершити процес, – це явний приклад того, як поводить себе «влада проти громадянина». А в даному випадку – проти адвокатів, які порушили її плани якнайшвидше винести обвинувальний вирок В. Януковичу".

Як повідомляв Резонанс, Київська місцева прокуратура №5 за матеріалами Оболонського управління поліції Києва зареєструвала кримінальне провадження стосовно адвокатів екс-президента Віктора Януковича. Мова йде про поведінку захисників екс-президента під час сьогоднішнього засідання суду. Прокуратура кваліфікувала дії адвокатів як "вчинення перешкод до здійснення правомірної діяльності в суд".

Відомості за цим фактом внесено до реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 397 (втручання в діяльність захисника чи представника особи) Кримінального кодексу. Досудове розслідування буде здійснювати Оболонське управління поліції.

ПОЛІЦІЯ СПРОБУВАЛА НЕ ДОПУСТИТИ НА СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ У СПРАВІ ЯНУКОВИЧА ЙОГО ПЛАТНИХ АДВОКАТІВ (ОНОВЛЕНО)