26 березень 2024, Вівторок, 05:09

КАС відмовився пом‘якшити запобіжний захід зловмиснику, який вимагав хабар у ветерана АТО

3 Січня 2019г.
630 360 1546515259 689

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід, обраний судом першої інстанції для лікаря-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії МОУ, викритого на вимаганні хабара в учасника АТО за надання групи інвалідності. Про це повідомляє Резонанс із посиланням на прес-службу прокуратури столиці.

Так, на засіданні у четвер, суд апеляційної інстанції розглянув скаргу захисту на обраний підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром 2 млн 100 тис грн.

Прокурор Київської місцевої прокуратури №5 категорично заперечував на зміні чи пом’якшенні запобіжного заходу, а також висловився проти зменшення розміру застави, обумовлюючи свою позицію ризиками, передбаченими КПК України, а саме можливістю підозрюваного впливати на потерпілого чи свідків, ухилятися від слідства, знищити чи спотворити докази, що мають значення для кримінального провадження, тощо.

Заслухавши доводи учасників процесу, суд відмовив стороні захисту у задоволенні скарги та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

"Щойно суд залишив без змін запобіжний захід Наумову Валерію Леонідовичу, котрого прокуратура підозрює у збиранні хабарів з ветеранів війн з Росією за надання інвалідності. Я дякую усім активістам і ветеранам, котрі прийшли підтримати десантника Петра Олексюка, котрий виявив громадянську мужність і вирішив спільно з правоохоронцями покарати хабарників. Застава лишається у розмірі 2 млн 100 тисяч. Думаю, скоро її внесуть. Хоча б тому, що, за матеріалами слідства, у Наумова вдома було знайдено імовірних хабарів на співставну суму в гривневому еквіваленті – а оскільки іде п’ятий рік війни, то, мабуть, інвалідів ця злочинна група «обслужила» у значній кількості", - написав у соцмережі Facebook народний депутат України Ігор Луценко.