13 квітень 2024, Субота, 01:36

Ірина Венедіктова зустрілась із кандидатами на посади слідчих ДБР у «справах Майдану»

8 Січня 2020г.
він

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» у ДБР проведено низку організаційних заходів щодо формування слідчого підрозділу у «справах Майдану». До участі в них залучено представників громадськості. Надану ними інформацію використано під час ухвалення рішень щодо переведення слідчих.

Про це 8 січня 2020 року Резонансу повідомили у ДБР.

У відомстві також висловили вдячність всім "небайдужим, які сприяли реалізації зазначених заходів".

Як нагадує Резонанс, 2 січня 2020 року керівником відділу з розслідування «справ Майдану» у ДБР було призначено Олександра Буряка, який до цього обіймав посаду заступника Директора Державного бюро розслідувань. Він відповідав за роботу оперативних підрозділів та займався їх укомплектуванням.

За даними пресслужби відомства, Буряк був відібраний на керівну посаду в ДБР комісією за участю представників Консультативної місії Ради Європи. Він має значний досвід на керівних посадах у слідчих підрозділах, під егідою Консультативної місії Ради Європи пройшов навчання у структурних підрозділах Європейського суду з прав людини з питань забезпечення прав і свобод громадян під час проведення досудового розслідування та вивчав європейську практику з розслідування злочинів, пов’язаних з порушенням прав людини. З 2015 по 2017 роки працював заступником прокурора м. Києва, заступником начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури столичної прокуратури.

- Завершення розслідування справ Майдану – одне з найвідповідальніших завдань, яке зараз стоїть перед Державним бюро розслідувань. Це складний напрям роботи, де потрібне не лише бажання, а й значний досвід роботи у слідстві. Керівництво Державного бюро розслідувань це добре розуміє, тому доручили цю відповідальну роботу мені. Наразі триває переведення слідчих та прокурорів з Генеральної прокуратури України до нашого відділу, як це передбачено змінами до Закону України «Про Державне бюро розслідувань, – вважає Олександр Буряк.