12 квітень 2024, П'ятниця, 13:47

Поліція активізувала виконання урядових доручень із детінізації економіки

27 Лютого 2020г.
Снимок экрана 2020 02 27 в 16.36.08

На виконання доручення уряду України оперативники Нацполіції разом з іншими правоохоронними структурами проводять комплекс превентивних заходів із протидії нелегальному обігу спирту, лікеро-горілчаної продукції та тютюнових виробів, а також продаж необлікованої продукції, виробленої на офіційних заводах. За результатами відпрацювання правоохоронці викрили «тіньову» схему виготовлення та реалізації алкогольної продукції, яку налагодив офіційний виробник.

- Аби не сплачувати обов’язкові платежі до бюджету у вигляді акцизного податку, виробник виготовляв та відпускав продукцію, яка не відображалась у бухгалтерській та податковій звітностях. Для її оптової і роздрібної реалізації використовували підроблені марки акцизного податку, - розповіла 27 лютого 2020 року Резонансу речниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталія Калиновська.

За даними Резонансу йдеться про "Люботинський Завод Продтовари".

ДСР задокументовано, що на підприємстві щодобово виготовлялось до 8 тис пляшок, більша частина з яких не відображалася в офіційній звітності, а відтак офіційні виробники виводили отриманий прибуток у «тінь».

Поліцейські задокументували факт незаконного збуту необлікованої алкогольної продукції, на якій були наклеєні підроблені марки акцизного податку. Також встановлено, що частина продукції зберігалась у транспортних засобах поблизу офіційних складів зберігання. Це робилося для того, аби приховати необліковану продукцію, в тому числі і фальсифіковану, від правоохоронців у разі їх «візиту» до складських приміщень.

Оперативники та слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури спільно з Департаментом контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПС України провели низку обшуків у регіоні.

Під час слідчих дій на території офіційного виробництва було виявлено підпільний цех з розливу алкогольної продукції в тару типу «bag-in-box». Крім того, неподалік складських приміщень поліцейські виявили вантажівки, в яких зберігалося 30 тис пляшок горілки, на кожній пляшці - підроблені марки акцизного податку України, та майже 9 тонн алкоголю у «bag-in-box». Також правоохоронці вилучили 8 ліній з розливу горілки у пляшки та тару “bag-in-box”, - поінформували у ДСР.

Як пише Резонанс, напередодні керманич Національної поліції України Ігор Клименко заявив про пріоритетність "заходів із детінізації економіки". Він анонсував, що превентивні заходи проводитимуться у таких напрямках, як протидія незаконному гральному бізнесу, нелегальному обігу деревини, тютюнових виробів, пального, спирту, лікеро-горілчаної продукції та надрокористування.

Під час відеоселекторної наради за участі керівників центрального апарату та територіальних підрозділів поліції очільник НПУ наголосив: "Міністр внутрішніх справ і керівництво Національної поліції вважають це питання пріоритетним у роботі підрозділів Нацполіції. Відтак з метою координації спільних зусиль та покращення ефективності з протидії правопорушенням у вказаних сферах начальникам обласних підрозділів поліції необхідно створити спільні робочі групи».