12 квітень 2024, П'ятниця, 23:37

2021 року на автошляхах з’являться ще 300 камер фіксації порушень ПДР, – МВС

18 Грудня 2020г.
Снимок экрана 2020 12 18 в 01.12.44

Перевищення швидкості має найбільш смертельні наслідки, саме тому контроль показників на спідометрі – це пріоритет для безпеки на дорогах, заявив голова Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко у програмі "5 питань на злобу дня" телеканалу "Дом".

За 5 місяців стало на 30% менше порушень у тих місцях, де були встановлені камери, зазначив він. Про це пише Резонанс 18 грудня із посиланням на пресслужбу телеканалу "ДОМ".

"Звичайно, це можна пов’язати з тим, що люди звикають, знають, де стоять камери – ми їх не приховуємо, – і звикають скидати там швидкість. І це добре з точки зору безпеки. Це результат тільки стосовно 45 камер", – уточнив спікер українського МВС.

Вже закуплено і до кінця року планується налагодити 120 камер. А в 2021 році планується встановити по всім регіонам України ще 300 камер, додав він.

Поступово почнуть фіксувати й інші порушення правил дорожнього руху. Зокрема, за допомогою системи відеофіксації почнуть оформлювати штрафи за порушення руху в смузі громадського транспорту. Але головне – не розширення функцій камер, а збільшення їх кількості, - зауважив Шевченко.

Система діє і для водіїв з іноземною реєстрацією. "Під час виїзду такі водії, як правило це іноземці, але не тільки вони, отримують, як і в своїх країнах, між іншим, від Держприкордонслужби штраф на кордоні, з обов'язковою вимогою сплатити його. Якщо цього не буде зроблено, відповідно, санкція покарання буде доволі серйозною, аж до заборони на в'їзд, оскільки це злісний правопорушник, який не виконує законів в нашій країні", – розповів керівник Департаменту комунікацій МВД.

ПІСЛЯ ВВЕДЕННЯ АВТОФІКСАЦІЇ ПОРУШЕНЬ ПДР ЇХНЯ КІЛЬКІСТЬ В КИЄВІ ВПАЛА НА 40%

Читайте Резонанс у Facebook та підписуйтесь на наш канал у Telegram.