13 квітень 2024, Субота, 00:44

Посадовців Південного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Мінюсту затримали на хабарі

6 Жовтня 2017г.
1

В Одеській області правоохоронці затримали посадовців Південного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції України, які одержували «відкати» за можливість постачання продукції до місць позбавлення волі. Про це повідомляє Резонанс із посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України.

За офіційною інформацією МВС, начальник та заступник начальника структурних підрозділів управління за укладення договорів на поставку продуктів харчування до місць позбавлення волі за бюджетні кошти вимагали від підприємців неправомірну вигоду у вигляді «відкатів».

Розрахунки проходили за такою формулою: 50 відсотків від загальної вартості прибутку підприємців.

5 жовтня працівники Управління захисту економіки в Одеській області та військова прокуратура Південного регіону України затримали двох посадовців пенітенціарної служби Південного регіону. Керівника одного із управлінь під час одержання ним 7,5 тисяч гривень «відкату», а заступника начальника ще одного структурного підрозділу під час одержання 400 доларів США.

Військовою прокуратурою Південного регіону України обом зловмисникам готується повідомлення про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Резонанс 29 вересня працівники прокуратури Кировоградської області затримали та повідомили про підозру приватному підприємцю Горлачову Г.А., який у змові з керівництвом Південного міжрегіонального управління пенетенціарноі служби виконував неофіційні функції "смотрящего" за низкою державних підприємств, підвідомчих ДКВС України.

За інформацією заступника Генерального прокурора Євгена Єніна, "не дивлячись на заборону реалізації поголів’я тварин, без будь яких документів, під керівництвом цього «спортсмена» в ДУ «Устинівський виправний центр» було вирізано та продано за заниженими цінами біля сотні голів великої рогатої худоби, 81 вівцю, 6 коней, 28 свиней, більше 200 качок та іншої птиці. Затриманий він був під час незаконно організованого ним збору врожаю на сільськогосподарських угіддях того ж таки Виправного центру та поміщений до одного з ізоляторів тимчасового тримання".