24 березень 2024, Неділя, 03:36

Один з керівників РВ поліції Харківщини за хабар мав ігнорувати правопорушення у сфері охорони праці

18 Червня 2018г.
Снимок экрана 2018 06 18 в 17.17.59

Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру заступнику начальника одного з районних відділів ГУ Національної поліції в Харківській області, якого напередодні викрили на хабарі. Про це повідомляє Резонанс із посиланням на прес-центр СБУ.

За даними слідства, полковник поліції вимагав від представника місцевого підприємства неправомірну вигоду в еквіваленті 3 тис дол. У таку суму поліцейський керівник оцінив закриття кримінального провадження, яке було відкрито за фактом порушення на підприємстві законодавства про охорону праці.

Співробітники СБ України затримали поліцейського у приміщенні райвідділу після передачі заявнику постанови про закриття справи. Під час обшуку за місцем проживання полковника та службових приміщень райвідділу правоохоронці вилучили гроші у національній валюті, які були передані хабарнику кількома днями раніше.

Дії затриманого кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Стосовно нього судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону Об’єднаних сил та спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції, - повідомили в СБУ.

У КОРУПЦІЇ ВИКРИТО НАЧАЛЬНИКА ТА ПОЛІЦЕЙСЬКОГО СЕКТОРУ РЕАГУВАННЯ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ БАШТАНСЬКОГО ВІДДІЛУ ГУ НПУ В МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

За інформацією Генерального прокурора Юрія Луценка, щодоби в Україні правоохоронці затримують у середньому 3-5 хабарників. За останні півтора роки органи прокуратури "отримали 2000 вироків судів проти корупціонерів".

КОРУПЦІЯ В ОРГАНАХ СЕРТИФІКАЦІЇ АВТО (ВІДЕО)