13 квітень 2024, Субота, 01:30

7157 прокурорів пройшли атестацію, – Венедіктова

18 Лютого 2021г.
Photo 2021 02 17 19 26 43

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова взяла участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності та прозвітувала про діяльність органів прокуратури у 2020 році.

Про це пише Резонанс 18 лютого.

"Ми провели масштабні перетворення і кадрове очищення – 7157 прокурорів пройшли атестацію. Тепер нам треба наповнити систему і відкрити двері новим кадрам, зокрема випускникам вишів – для цього необхідно прибрати бар’єр у виді дворічного стажу для початку роботи в окружних прокуратурах. Такий законопроєкт наразі в комітеті", - заявила Генпрокурор.

Крім того, за словами очільниці Генпрокуратури, значно зросла роботи відомства за багатьма напрямками.

"Зокрема, маємо найкращий результат із викриття організованих злочинних груп за останні 6 років. В 13 разів збільшилась кількість підозр правоохоронцям у катуванні. Передусім, завдяки відновленню координації – координаційна нарада з цього питання була проведена вперше за 10 років", - зазначила Венедіктова.

Водночас, краще спрацювали прокурори і на ниві представництва інтересів держави у судах. Торік на їх захист пред’явлено позовів на суму майже вдвічі більшу, ніж у 2019 році, – 41,1 млрд грн. Судами задоволено позови та добровільно відшкодовано відповідачами близько 23 млрд грн.

Також Ірина Венедіктова розповіла про створення масштабної Концепції розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку.

"Ми готуємось до впровадження системи оцінювання якості роботи прокурорів і електронної системи управління людським персоналом. Крім цього вже запустили електронний кабінет процесуального керівника і тривають заходи для введення в дію електронного кримінального провадження", - резюмувала Генпрокурор.

Читайте Резонанс в Facebook и подписывайтесь на наш канал в Telegram