13 квітень 2024, Субота, 09:04

Військова прокуратура та ДБР знайшли крадія зброї в районі проведення ООС

30 Вересня 2020г.
Whatsapp Image 2020 10 01 At 13.03.55

Військовою прокуратурою Донецького гарнізону в ході процесуального керівництва у кримінальному провадженні щодо втрати вогнепальної зброї встановлено факт її викрадення у військовій частині, розташованій у районі проведення ООС. Та подальший збут вкраденого пістолета "Макаров" цивільній особі.

Про це Резонансу повідомили 30 вересня у Військовій прокуратурі об'єднаних сил.

Як з‘ясувало слідства, під час ротації окремих підрозділів військових частин ЗСУ, дислокованих на Донеччині, один із військовослужбовців втратив зброю через порушення правил її зберігання. Пістолет конструкції "Макарова" («ПМ») калібру 9 мм вкрав його співслуживець.  Потім відправив його поштою знайомому у Полтавській області, який погодився придбати крадений пістолет за 8 тис грн. 

- У результаті організованої прокурорами взаємодії з правоохоронцями Полтавщини вдалось оперативно припинити протиправні дії цивільної особи та вилучити пістолет, - твердять у пресслужбі Військової прокуратури ООС.

Наразі викрадачу зброї повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального Кодексу України. Санкції статті передбачено покарання у виді позбавлення волі від 5 до 12 років.

За даними ДБР, крадієм зброї виявився 21-річний старший солдат-військовослужбовець контрактник.

Обвинувальний акт відносно військовослужбовця, який втратив згаданий вище пістолет через порушення правил його зберігання, дещо раніше було скеровано до суду. Наразі триває судовий розгляд.

Розслідування здійснюють безпосередньо слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську, оперативний супровід - працівники Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР Національної поліції України.

ЩОДО ПРОТИДІЇ НЕЗАКОННОМУ ОБІГУ ЗБРОЇ ТА ВИБУХІВКИ

Читайте Резонанс у Facebook та підписуйтесь на наш канал у Telegram.