20 квітень 2024, Субота, 15:24

На Донбасі внаслідок масованого обстрілу терористами загинув молодший сержант ЗСУ

18 Березня 2021г.
изображение 2021 03 18 173206

18 березня незаконні збройні формування терористичної ДНР та збройні сили Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників з артилерійського озброєння та автоматичної зброї неподалік населеного пункту смт. Південне, з боку тимчасово окупованого міста Горлівка.

Про це пише Резонанс 18 березня із посиланням Оперативно-тактичне угрупування "Північ".

За неофіційною інформацією, масований обстріл позиції українських військових терористи здійснили з великокаліберних кулеметів, гранатометів АГС-17, РПГ-7, СПГ-9 та мінометів.

На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь. "В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне кульове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та, на жаль, врятувати життя не вдалося", - йдеться у повідомленні.

Про дії збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

За даними Резонансу, наразі вирішується питання про внесення до ЄРДР відповідних відомостей із попередньою правовою кваліфікацією діяння за ч.3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

18 березня було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, - уточнили в пресцентрі ОС.

Тим часом, Президент Литви відзначив важливу роль Володимира Зеленського у реалізації реформ і привітав зусилля щодо реформування оборонної галузі України. Як інформує Офіс Президента України, про це він сказав під час офіційного візиту до Києва на засіданні Ради Президентів. Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі. У свою чергу Президент України розповів про повний та всеосяжний режим припинення вогню, зазначивши, що кількість порушень останнім часом зросла.

Нагадаємо, у квітні у Парижі планується чергова зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії.

"Завжди, навіть перед Мінськом, а особливо перед зборами "Нормандської четвірки" - терористи у такий спосіб намагаються підняти ставки у своїй брудній грі", - наголосив у розмові з Резонансом поінформований співрозмовник.

Читайте Резонанс у Facebook та підписуйтесь на наш канал у Telegram