28 березень 2024, Четвер, 18:05

Забудовник власним коштом знесе незаконну багатоповерхівку, – рішення ОАСК

12 Жовтня 2020г.
777

За позовом Київської міської прокуратури Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав забудовника за власний рахунок знести незаконну багатоповерхівку по вул. Августина Волошина у Солом’янському районі м. Києва.

Про це пише Резонанс 12 жовтня із посиланням на прес-службу Київської міської прокуратури.

За даними правоохоронців, йдеться про об’єкт нерухомого майна по вул. Стеценко, 30 в м. Києві.

25 березня 2019 року ОАСК повністю відмовив у задоволенні позову до Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а також Державної архітектурно-будівельної інспекції України, розглянувши у спрощеному письмовому провадженні адміністративну справу.

Снимок экрана 2020-10-11 в 23.11.40

У свою чергу у Київській міській прокуратурі встановили, що земельна ділянка відноситься до земель садибної забудови і має обмеження в поверховості забудови (дозволена поверховість не більше 4 поверхів). Разом із цим, в порушення вимог містобудівного законодавства забудовником здійснено будівництво багатоповерхового житлового будинку, який наразі налічує 7 поверхів.

У зв’язку з цим, столичною прокуратурою пред’явлено позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою зобов’язати забудовника за власний рахунок здійснити знесення самочинно збудованого об’єкта нерухомого майна. За наслідками розгляду справи 6 жовтня ОАСК погодився з доводами прокурора та задовольнив позов. Повний текст судової ухвали обіцяють оприлюднили цього тижня.

Пресслужба суду наразі утримується від додаткових коментарів.

Пресслужба Київської міської прокуратури у свою чергу повідомила, що "постановою Шостого апеляційного адміністративного суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, відповідно до якого забудовника зобов’язано зменшити поверховість зведених будівель".

У ПРОВАДЖЕННІ СУДДІВ ОАСК ПЕРЕБУВАЄ 50 ТИС СПРАВ ТА МАТЕРІАЛІВ

Натомість ЗМІ розповідали, що за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою та будівництва багатоповерхівки ЖК "Solo House" слідчий суддя ще у вересні 2017 року наклав заборону розпоряджатися цією ділянкою та всіма об'єктами нерухомого майна на ньому. Потім це судове рішення декілька разів скасовували та поновлювали.

Як пише KиевVласть, ОК "Інстрой Девелопмент" користувався "повною бездіяльністтю співробітників поліції", яких викликали заявники, та продовжував незаконні будівельні роботи попри будь-які заборони. Видання також нагадує, що скандальну ділянку передали у приватну на підставі рішення Київради №249/409 від 30 січня 2003 року "Про передачу в приватну власність земельних ділянок громадянам для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків і господарських будівель".

За даними аналітичної системи Youcontrol, ОК "Інстрой Девелопмент" зареєстровано 24 квітня 2015 року. Керує кооперативом Артем Юрченко. Членами кооперативу також виступають Віктор Юрченко та Артем Гордієнко. При цьому, генпідрядником будівництва на Августина Волошина, 32 А, виступає ТОВ "Укркепітал-буд", зареєстроване 31 грудня 2014 року. Статутний капітал компанії становив 1 тис грн. Засновником підприємства є Андрій Плішкунов, а керівником - Іван Ташута. При цьому, в 2015 році посаду керівника ТОВ "Укркепітал-буд" займав Віктор Юрченко.

На спеціалізованих форумах і досі вказано, що будівництво дев'ятиповерхового ЖК "Solo House" з підземним паркінгом планували закінчити до кінця 2017 року. Продаж квартир стартувала ще задовго до початку самого будівництва. Станом на 2017 рік ціни на житло становили від 665 тис до 1 млн грн.

На своєму сайті забудовник "Solo House" пропонував потенційним інвесторам придбання не квартири, а "апартаментів бізнес-класу". Зараз сайт ЖК не активний.

ZhK-Solo-House-oficialnyj-sajt

Читайте Резонанс у Facebook та підписуйтесь на наш канал у Telegram

ДЕЛО СТРОИТЕЛЬНОЙ АФЕРЫ «ЭЛИТА-ЦЕНТР» РАЗВАЛИВАЕТСЯ В СУДЕ ИЗ-ЗА БЕГСТВА ГЛАВНОГО ОБВИНЯЕМОГО