20 вересень 2024, П'ятниця, 00:57

Безугла просить звільнити її з посади заступниці голови комітету ВР з питань нацбезпеки – заява

18 Вересня 2024г.


Позафракційна народна депутатка Марʼяна Безугла написала заяву на звільнення з посади заступниці голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки. Відповідну заяву парламентарка оприлюднила у своєму фейсбуці.

«Ірина Геращенко приготуватись,
Головнокомандувач ЗС України, не сумуйте, я недалеко», – написала Безугла.

Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк поширив постанову авторства голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, яка пропонує парламенту звільнити Марʼяну Безуглу з посади заступниці комітету з питань оборони та навіть члена комітету. І перевести її членом Комітету з питань зовнішньої політики.

Варто зауважити, що народна депутатка від фракції «Європейська солідарність» є членкинею комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Раніше депутати на засіданні Верховної ради 4 вересня не змогли відкликати з посади заступницю голови комітету нацбезпеки та оборони ВР Мар’яну Безуглу.

У листопаді 2023 року, у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої «у зв’язку з незадовільною роботою на посаді».

17 липня народна депутата Мар’яна Безугла заявила про вихід із фракції «Слуга народу».

Вона пояснила це рішення звільненням із посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвитку, а також незгодою з політикою комітету та фракції.