30 квітень 2024, Вівторок, 14:40

ДБР заявило про “злочинну діяльність посадовців Командування Медичних сил ЗСУ”

19 Лютого 2021г.
101f99bc 9f01 489e B3bd 33a4d6995251

Державним бюро розслідувань викрито злочинну діяльність службових осіб під час закупівлі за бюджетні кошти апаратів штучної вентиляції легенів для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє ДБР, передає Резонанс 19 лютого.

Оперативними працівниками ДБР отримано інформацію, що у травні 2020 року представниками Командування Медичних сил Збройних сил України було здійснено закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів на загальну суму 11 млн грн. Проте, їх комплектація та технічні характеристики не відповідають медико-технічним вимогам тендерної документації, що унеможливлює використання закуплених медичних виробів за прямим призначенням.

16 лютого 2021 року слідчими ДБР проведено обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів на території м. Києва, в ході яких вилучено електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії, триває досудове розслідування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління ДБР, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР, процесуальне керівництво — Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.

Як нагадує Резонанс, начальником Головного військово-медичного управління МО України – начальником медичної служби ЗС України є генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко - заслужений лікар України, доктор медичних наук і професор

Як раніше розповів ЗМІ заступник Генерального прокурора України Максим Якубовський, "по ковіду у нас є кілька проваджень. Одне з них зареєстровано за ч. 3 ст 425 ККУ – за фактом закупівлі на суму в 11 млн грн апаратів ШВЛ для військових шпиталів, які не можна використовувати. Вони технічно не відповідають вимогам для такого роду медичного обладнання. Але ж державні гроші витрачені. І треба з’ясувати, кому ж у результаті "стало дуже добре"

Як писав Резонанс, "тільки за вересень 2020-січень 2021 спеціалізованими прокурорами складено та направлено до суду 211 протоколів про вчинення військових адмінправопорушень. Зокрема, стосовно начальника юридичної служби - помічника Командувача Медичних сил ЗСУ, полковника юстиції - за недбале ставлення до військової служби під час організації закупівлі медичного обладнання в КНР. А також стосовно Командувача Медичних сил ЗСУ, генерал-майора медичної служби - за службове недбальство при підготовці та укладанні договорів закупівлі медичного майна для боротьби із коронавірусною інфекцією"

Читайте Резонанс в Facebook и подписывайтесь на наш канал в Telegram