30 квітень 2024, Вівторок, 09:04

РНБО ввела санкції проти кіберзлочинців, які причетні до розробки вірусу “Петя”

18 Червня 2021г.


КИЇВ. 18 червня. Резонанс. Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) ввела санкції проти кіберзлочинців, які причетні до розробки комп’ютерного вірусу “Петя”. Так, санкції введені проти чотирьох юридичних та шести фізичних осіб. Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов під час брифінгу, передає кореспондент Резонанс.

Цитата

“Були застосовані санкції стосовно чотирьох юридичних та шести фізичних осіб, які афільовані із спецслужбами Російської Федерації. Ці юридичні та фізичні особи безпосередньо причетні до розробки компонентів вірусу „Петя“. Вони здійснювали його адміністрування, модерацію, організовували кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури нашої країни”, — сказав Данілов.

За його словами, було встановлено, що ці кіберзлочинці внесені до санкційних списків США та обвинувачуються правоохоронними органами США в рамках кримінального процесу за здійснення кібератак відносно США.

Нагадаємо

Велика Британія поклала відповідальність за масштабну кібератаку з використанням вірусу Petya в Україні в червні 2017 року на Російську Федерацію. Після Білий дім виступив з твердженням про те, що російські військові в червні 2017 року організували кібератаку з використанням вірусу NotPetya, яка торкнулася Європу, Азію, Західну півкулю і привела до втрати мільярдів доларів.