30 квітень 2024, Вівторок, 15:42

У центрі Одеси обвалилася будівля

6 Липня 2021г.


КИЇВ. 6 липня. Резонанс. Обвал даху і частини стін нежитлової двоповерхової будівлі стався 6-го липня в історичному центрі Одесі. Як передає Резонанс, обвал стався приблизно о 12.00 в районі вулиці Старопортофранківській.

Деталі 

На місці працюють рятувальники

За даними ДСНС в будівлі, що обрушилася, яка є приватною власністю, раніше була котельня. Руйнування відбулося на площі 100 м. кв. і зачепило паркувальну зону. Частково пошкоджено 2 легкових автомобіля, власники встановлюються.

Існує загроза подальшого руйнування деяких окремих елементів. Загиблих і постраждалих немає. Від ДСНС залучено 3 одиниці техніки та 20 людей особового складу.

Доповнення

Тільки в червні нинішнього року в місті спостерігалося кілька подібних ексцесів.

27 червня в Одесі в будівлі на вулиці Косвеній (Молдованка) стався обвал даху і стін другого поверху. У будівлі, що знаходиться в приватній власності, розташовувалися виробничі приміщення заводу кабельної арматури. 12 червня зі будівлі головної пошти обвалилася частина фасаду. Вже через два дні на вулиці Отамана Головатого, 34, рано вранці понеділка стався обвал старого адміністративного будинку - колишнього банку. В обох випадках обійшлось без жертв.

А 1-го березня в самому центрі міста - на вулиці Ніжинській - обрушився кут 142-річного будинку. Ніхто не постраждав. Мешканці були відселені з будівлі за три дні до аварії.

11 лютого неподалік на вулиці Мечникова, 15 обвалилася частина будівлі заводу морозива, а 3 лютого - будинок на Деволанівському спуску, 11. Обидві будівлі були покинуті, там жили безпритульні.

Відзначимо, що одесити скаржаться на мера міста Геннадія Труханова, який не приводить до ладу історичний центр Одеси, а тільки забудовує його новими висотками.