30 квітень 2024, Вівторок, 05:34

У Туреччині правоохоронці затримали судно с українцями. Їх звинувачують у контрабанді наркотиків

15 Липня 2021г.


КИЇВ. 15 липня. Резонанс. Турецькі правоохоронці затримали в порту Іскендерун судно MSC CAPUCINE R під прапором Ліберії, на якому перебувало 24 українці. Прокуратура міста заарештувала капітана судна та трьох його помічників. Їх звинувачують у контрабанді наркотиків. Про це журналісту Резонанс повідомив речник Міністерства зовнішніх справ Олег Ніколенко.

Цитата:

“Турецькі правоохоронці затримали в порту Іскендерун судно MSC CAPUCINE R під прапором Ліберії. Екіпаж складається із 24 українців та одного іноземця. Прокуратура міста Іскендерун заарештувала капітана судна та трьох його помічників. Усі громадяни України. Їм висунуто обвинувачення в контрабанді наркотиків”, - зазначає речник МЗС.

Деталі

Зазначається, що турецькі правоохоронці затримали судно 10 липня. Наступного дня прокуратура арештувала капітана судна та трьох його помічників. Їх звинувачують у контрабанді наркотиків. Решта членів екіпажу нині перебуває на борту судна. Вони беруть участь в розслідуванні як свідки.

Посольство України в Туреччині надає затриманим консульську допомогу. Українці забезпечені адвокатом та перекладачем, консули підтримують зв'язок із їхніми рідними.

Українська дипустанова звернулася до турецької сторони із запитом на отримання доступу до матеріалів слідства та відвідання українських моряків.

Нагадаємо

На початку липня чорногорські прикордонники затримали на кордоні з Албанією туристичний автобус із 34 українцями у зв'язку із підозрою перевезення одним із водіїв фальшивих грошей.