30 квітень 2024, Вівторок, 20:05

Біля берегів Джибуті сталася аварія на судні з українцями: один загинув, ще один зійшов на берег по меддопомогу

16 Липня 2021г.


КИЇВ. 16 липня. Резонанс. У порту Джибуті на рейді стоїть судно Thorn1, на якому перебувають українські моряки. Один з них загинув. Про це кореспонденту Резонанс повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Цитата

“Корабель в аварійному стані і не придатний для цільового використання. Він прямував з Туреччини до Індії для утилізації. У складі екіпажу на борту судна знаходяться десять українців, ще один наш громадянин зійшов на берег для отримання медичної допомоги. На кораблі загинув український інженер-електрик. Очікуємо від джибутійських судмедекспертів інформацію про точну причину смерті”, - зазначив Ніколенко.

Деталі

Смерть українця сталася 7 липня. За словами речника, одразу після отримання повідомлення про ситуацію на судні, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольствам України в Греції та Ефіопії вжити невідкладних заходів задля захисту інтересів українських громадян.

Наразі компанія-судновласник планує відрядити найближчими днями до Джибуті частину змінного екіпажу для ремонту систем на судні. В порту також знаходиться агент судновласника, який забезпечує моряків питною водою, продуктами харчування та, за необхідності, медикаментами.

Після ремонту судно має вирушити до альтернативного порту в Аденській затоці, де вісім українських моряків мають зійти на берег для подальшого повернення до України.

Для надання консульської допомоги громадянам безпосередньо на місці до Джибуті вирушає український консул в Ефіопії. Він також здійснить оформлення репатріації тіла загиблого моряка.

Нагадаємо

У березні біля берегів Румунії затонув суховантаж Volgo Balt 179 на якому перебувало 13 українців, двоє людей загинули.