30 квітень 2024, Вівторок, 17:37

Отруєння дітей побутовою хімією на Житомирщині: прокуратура відкрила провадження

25 Листопада 2021г.


КИЇВ. 24 листопада. Резонанс. Житомирська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження після отруєння 11 школярів побутовою хімією у селі Дівочки Житомирської областя. Про це інформує Офіс генерального прокурора, передає Резонанс.

Цитата

“Житомирська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними слідства, один з учнів загальноосвітньої школи приніс до школи хімічну речовину, яку використовують для чищення каналізаційних труб та дав її скуштувати іншим школярам. Внаслідок цього 11 дітей з отруєнням та опіками слизової були госпіталізовані до медзакладу, де їм надано невідкладну допомогу. Наразі самопочуття потерпілих задовільне, двоє з них виписані додому.

За попередніми відомостями, сім’я школяра, який приніс хімзасіб до школи, виховує ще двох неповнолітніх дітей та перебуває на обліку у соціальній службі місцевої громади у зв'язку з неналежним виконанням батьківських обов'язків.

Контекст

Сьогодні стало відомо, що у селі Дівочки Житомирської області школяр приніс до гімназії з дому пакет з побутовою хімією. Повідомлялося, що школяр прийняв побутову хімію за солодощі. У школі він пригостив інших учнів, внаслідок чого 11 дітей отруїлися.