30 квітень 2024, Вівторок, 05:21

Україною прокотилася хвиля “мінувань”: Центр страткому попереджає, що це може бути ворожа спроба залякування

18 Серпня 2022г.


КИЇВ. 18 серпня. Резонанс. Україною знову котиться хвиля «мінувань». Зокрема, надійшла інформація про замінування залізничного вокзалу та міських ринків у Львові. Також повідомляється про «мінування» ще в шістьох містах. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає Резонанс.

Цитата

«Україною знову котиться хвиля «мінувань», - йдеться в повідомленні.

«Масовість таких повідомлень вказує на те, що це може бути чергова спроба ворога залякати українців», - додали у СтратКомі в повідомленні.

Деталі

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки перерахував міста де відомо про випадки "замінувань":

  • Львів. Надійшла інформація про мінування залізничного вокзалу та міських ринків. На місці працюють вибухотехніки, людей евакуюють.
  • Вінниця. Правоохоронці перевіряють вокзали та центральний ринок на наявність вибухонебезпечних предметів.
  • Черкаси. До поліції надійшла інформація про мінування залізничного та автовокзалу. Триває перевірка.
  • Кропивницький. Поліція отримала анонімне повідомлення про замінування низки об'єктів у області.
  • Ужгород і Мукачево. Поліцейським повідомили про замінування кількох об'єктів у містах. На місцях працюють піротехніки.
  • Тернопіль. Невідомі «мінували» вокзал і універмаг, але ця інформація не підтвердилася. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

Доповнення

4 серпня Україну накрила хвиля повідомлень про замінування. Тоді у Міністерстві юстиції повідомляли, що хвиля "мінувань" по містах України може бути черговою безперспективною і підлою спробою ворога залякати українців.