30 квітень 2024, Вівторок, 03:27

Засновники росіяни: у Харкові арештовано нерухоме майно підприємства на суму понад 24 млн грн

13 Вересня 2022г.


КИЇВ. 13 вересня. Резонанс. Суд арештував нерухоме майно підприємства на суму понад 24 млн грн, засновниками якого є громадяни рф. Під арешт потрапили нежитлове приміщення площею понад 1 тис. кв м та земельна ділянка площею близько 900 кв м неподалік центру Харкова. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає Резонанс.

Цитата

«Суд задовольнив клопотання прокурора Шевченківської окружної прокуратури Харкова та наклав арешт на нерухоме майно ТОВ, засновниками якого є громадяни рф. Під арешт потрапили нежитлове приміщення площею понад 1 тис. кв м та земельна ділянка площею близько 900 кв м неподалік центру Харкова», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що наразі триває передача активів в АРМА.

Також повідомляється, що за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

«За даними слідства, службові особи одного з харківських ТОВ, основним видом діяльності якого є надання в оренду нерухомого майна, тісно співпрацюють з країною-агресором. Засновники підприємства — громадяни рф, які отримують в Україні прибуток від господарської діяльності ТОВ та сплачують податки до державного бюджету рф, фінансуючи війну в Україні», - інформує ОГП.

Доповнення

На Львівщині арештували майно підприємства громадян рф на 470 млн грн.

СБУ ініціювала накладення арешту та передачу в управління АРМА активів одного з підконтрольних рф вінницьких підприємств на суму понад 2 млрд грн.