30 квітень 2024, Вівторок, 08:18

У Бучі після деокупації виявили понад 420 тіл мирних жителів

14 Вересня 2022г.


КИЇВ. 14 вересня. Резонанс. У Бучі Київської області після деокупації виявили 422 тіла мирних жителів, яких вбили російські війська. Про це у Facebook повідомила поліція Київської області, передає Резонанс.

Цитата

"422 тіла вбитих окупантами мирних жителів виявили в місті (Буча – ред.) після деокупації. Місця масових страт поліцейські Київщини знаходили в підвалах, на вулицях, в гаражах", – йдеться в повідомленні.

Додамо

Начальник ГУНП у Київській області Андрій Нєбитов повідомляв 5 вересня, що останки щонайменше двох вбитих окупантами громадян виявили в одному із гаражів Бучі на Київщині.

12 вересня Нєбитов повідомив, що поліція провела повторне обстеження гаража і виявила ще кілька фрагментів тіл.

"Сказати 100%, що це окремі рештки, чи рештки тих людей (які знайшли раніше – ред.) наразі важко. Були вилучені відповідні частини тіл, точніше кістки, й направлені на експертизу", – розповів він.

Нєбитов зазначив, що гільзи, знайдені під дверима приміщення свідчать про те, що там відбувалася стрілянина, а фіолетовий відтінок кісток – що тіла облили пальним, а потім спалили.

Він додав, що це далеко не єдине місце масової страти, де окупанти намагались приховати сліди свого безчинства.

"На початку квітня одразу після деокупації Бучі ми виявили спаленими ще 6 тіл цивільних, серед яких були і жінки. Ідентифікувати такі тіла часто можна лише за ДНК", – розповів Нєбитов.

Нагадаємо

1 серпня повідомляли, що у Київській області вже виявили 1348 тіл мирних жителів, яких вбили під час російської окупації.