30 квітень 2024, Вівторок, 04:28

За останні 10 днів по Україні було запущено 154 ворожі ракети – Генштаб

20 Жовтня 2022г.


КИЇВ. 20 жовтня. Резонанс. За останню декаду жовтня ворог значно збільшив інтенсивність ракетних ударів та застосування дронів-камікадзе по території України. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов, передає Резонанс.

Цитата

"З 10 жовтня противник випустив 154 ракети, що в порівнянні з першою декадою місяця більше майже в 7 разів. Тоді було випущено 21 ракету. Основним типом ракетного озброєння, що застосовував противник протягом минулого періоду стали крилаті ракети повітряного базування. Майже третину – 29% від застосованих ракет – склали крилаті ракети морського базування типу “Калібр”. Також противник збільшив кількість ракет наземного базування, застосовано 8 ракет. Ефективність роботи нашої протиповітряної оборони залишається на високому рівні – 64%, а це 81 ракета зі 126", - сказав Громов.

За його словами, також росіяни збільшили інтенсивність застосування дронів-камікадзе. З 10 жовтня противник застосував 176 БПЛА по об’єктах на території України, що в порівнянні з попередньою декадою більше в 2,5 рази. 65 дронів, ймовірно, були націлені по об’єктах в Києві та Київській області, 27 з них були випущені з території республіки білорусь.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за місяць українські захисники збили 233 іранських Shahed. За вчора лише на Київському напрямку знищено 10 іранських дронів.