30 квітень 2024, Вівторок, 18:34

Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14-21 дня – енергетики

17 Листопада 2022г.


КИЇВ. 17 листопада. Резонанс. У деокупованому Херсоні протягом 14–21 днів може відновитися електропостачання. Про це повідомив операційний директор «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна», яка управляє «Херсонобленерго», Володимир Гетманов у редакційному матеріалі Forbes, інформує Резонанс.

Цитата

«Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14–21 днів. Ці терміни можуть змінюватися під час робіт, оскільки ситуація досить непрогнозована», - уточнює він.

Деталі

За словами Гетманова, відновлення лінії електропередачі до Херсона також дозволить повернути в Миколаїв воду, оскільки саме ця лінія живила електроенергією інфрастрктуру подання води в місто.

Він зазначив, що до повномасштабної війни Херсон живило три магістральні лінії електропередачі. Наразі всі вони зруйновані, вартість зруйнованої інфраструктури – 1,5-2 млрд грн. 

«Херсонобленерго концентрує сили на лінії електропередачі, яка йде з Миколаєва. Цю лінію зможемо відновити найшвидше. Для цього треба відновити зруйновану інфраструктуру: понад 70 прольотів лінії електропередачі та дві опори. Наразі однієї лінії для Херсона має вистачити. Зараз у Херсоні рівень споживання буде набагато менший, ніж до війни. Багато людей виїхало, промисловість не працює», - заявив Гетманов.

Місцевому обленерго, за словами Гетманова, допомагають енергетики з інших міст – Одеси, Дніпра, Житомира, Кропивницького, Чернівців та Рівного.

Доповнення

11 листопада Херсон, який був під окупацією російських військ 8 місяців, повернувся під контроль України. 

У звільненому від російських окупантів Херсоні 14 листопада офіційно підняли державний прапор України. На церемонії був Президент Володимир Зеленський.

Російські загарбники знищили всю енергетичну систему Херсона.