30 квітень 2024, Вівторок, 08:13

Омбудсмен: Росіяни викрадають українських дітей і знімають з ними відео сексуального характеру

3 Лютого 2023г.


КИЇВ. 2 лютого. Резонанс. Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що із соціальних мереж стало відомо, що росіяни викрадають українських дітей і знімають з ними відео сексуального характеру. Він закликав правоохоронців вжити належних заходів реагування, передає Резонанс.

Деталі 

За словами Лубінця, "розцінки" сягають сотні тисяч рублів. Відтак, за хлопчика, який "скоро піде до школи" окупанти пропонують 250 тисяч рублів (130 тисяч грн). Також у переписці вказано, що діти з України та не мають родичів.

Цитата

"Неможливо словами описати весь спектр емоцій. Російська Федерація підступно викрадає, вбиває, депортує та ґвалтує наших дітей. Як взагалі таке можливо в сучасному світі?!", - обурився омбудсмен.

Він закликав Кіберполіцію, Національну поліцію та Офіс Генпрокурора "вжити належних заходів реагування, щоб знайти і покарати винних, а постраждалих дітей повернути додому".

Нагадаємо

З 24 лютого минулого року до органів Національної поліції надійшло 9 631 звернення про безвісне зникнення 9 764 дитини. Наразі 347 дітей перебувають в розшуку.