30 квітень 2024, Вівторок, 11:37

Двоє солдат зазнали ушкоджень через “несанкціонований вибух гранати”, – прокуратура

21 Лютого 2019г.
582aa879719ee 0001 B02475e8 56c4c450 6292 E6a11a6c 1200 Watermark

21 лютого близько 15.30 під час проведення навчань стався несанкціонований вибух гранати, внаслідок чого двоє солдат строкової служби військової частини А2167 зазнали тілесних ушкоджень. Обидва постраждалі доставлені до військового госпіталю у м. Біла Церква з осколковими пораненнями. Про це повідомляє Резонанс із посиланням на прес-центр військової прокуратури Центрального регіону України.

На місце події оперативно виїхав прокурор військової прокуратури Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України, слідчий Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві та спеціалісти вибухотехнічної служби ГУ НП в Київській області.

Наразі військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону проводяться першочергові слідчі дії. Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України «Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення».

Як інформували ЗМІ, двоє військовослужбовців строкової служби 21 лютого дістали травм унаслідок підриву невідомого вибухового предмета на полігоні в Київській області.

"Постраждалих доставлено до лікувального закладу Міністерства оборони України, їм надано кваліфіковану медичну допомогу. Зараз загроз для їхнього життя", - йдеться в повідомленні 72 ОМБр їм. Чорних запорожців на сторінці у Facebook.

Попередня причина трагедії – особисте порушення заходів безпеки. 

72-га окрема механізована бригада імені Чорних запорожців - військове формування механізованих військ Збройних сил України, розташоване у місті Біла Церква (Київщина).