30 квітень 2024, Вівторок, 16:05

У корупції викрито посадовця Секретаріату Кабміну (оновлено)

4 Лютого 2020г.
1

Прокуратурою Київської області спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві та Національною поліцією України, в межах розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, на отриманні неправомірної вигоди затримано начальника одного із Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України. Посадовець із залученням посередника вимагав від представника суб’єкта підприємницької діяльності кошти в сумі 2,5 млн грн у якості «відкату» за безперешкодне підписання актів виконаних робіт по відновленню фасадів Будинку Уряду та відкликання судових позовів до підрядника.

Про це 4 лютого 2020 року повідомляє Резонанс із посиланням на Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, вказану особу затримано безпосередньо після отримання частини неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Корупціонерам, які вимагають гроші від бізнесу, не місце в органах державної влади, - заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, який подякував оперативників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України "за злагоджену та професійну роботу".

Прем‘єр нагадав, що "у жовтні 2019 року Уряд створив новий міжрегіональний підрозділ Національної поліції — Департамент стратегічних розслідувань".

Про ініційовану Кабміном лікідацію 2015 року спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією МВС України - Гончарук не згадав.