30 квітень 2024, Вівторок, 14:30

Попри пожежу у дитячому таборі у ДСНС Одещини і далі “не помічають” порушень протипожежної безпеки

29 Травня 2020г.
N 7636 95705317

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали заступника начальника одного з управлінь ГУ ДСНС України в Одеській області після одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Про це пише Резонанс 29 травня із посиланням на ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець ДСНС вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 40 тис грн від суб’єкта господарювання за погодження та отримання дозвільних документів з порушенням вимог протипожежної безпеки.

29 травня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, після отримання другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – ГВ БКОЗ Служби безпеки України в Одеській області.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як нагадує Резонанс, пожежа в дитячому таборі «Вікторія» трапилася вночі 16 вересня 2017 року. Спочатку повідомлялося про загибель двох дітей унаслідок пожежі. Згодом, поліція знайшла фрагменти тіла ще однієї дитини. До суду передано декілька кримінальних проваджень, де фігурують директор комплексу, старша вихователька, колишня заступниця мера Одеси, екс-керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та інспектор.

ЧРЕЗВЫЧАЙНЫЕ МЕРЫ ОТ ВИЦЕ-ПРЕМЬЕРА