30 квітень 2024, Вівторок, 12:06

За “торгівлю” дозволами на зброю полковник поліції постане перед судом

25 Червня 2020г.
Photo 2020 04 27 15 45 55 (1) копіювати Яна Максімова

До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника одного з управлінь Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, який обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Про це пише Резонанс 25 червня із посиланням на ДБР.

Слідство встановлено, що поліцейський налагодив систематичний продаж дозвільної документації на придбання, зберігання та носіння пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (травматичної зброї). Вартість оформлення одного такого дозволу складала 6 тис грн.

Загалом слідчими ДБР задокументовано одержання обвинуваченим 30 тис грн неправомірної вигоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР у місті Мелітополі. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням - прокуратура Херсонської області. Оперативний супровід - Управління Служби безпеки України у Запорізькій області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.