30 квітень 2024, Вівторок, 12:13

Заступника командира взводу ГУНП Київщини судитимуть за смертельне ДТП

7 Липня 2020г.
Whatsapp Image 2020 02 16 At 22.45.31 (1) 0

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно заступника командира взводу однієї із рот полку особливого призначення ГУ НП в Київській області.

Про це повідомляє Резонанс 7 липня із посиланням на Державне бюро розслідувань.

Він обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Слідством встановлено, що 16 лютого 2020 року поліцейський перебуваючи за кермом автомобіля «Nissan» у стані алкогольного сп’яніння на регульованому пішохідному переході по вулиці Київській у місті Бровари виїхав на червоний сигнал світлофора та здійснив наїзд на двох чоловіків, які перетинали проїзну частину разом із іншими громадянами. Внаслідок чого один із чоловіків загинув, а інший отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Київської області.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.