12 квітень 2024, П'ятниця, 12:34

У Києві на свята двічі нападали на медиків

12 Травня 2020г.
2500842

Цими вихідними у Києві двічі нападали на працівників медичних установ. В обох випадках поліції вдалося затримати правопорушників «по гарячих слідах». Наразі всім їм повідомлено про підозру, троє з них вже перебувають під вартою, - повідомила у Facebook 12 травня речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

Так, 9 травня 2020 року троє чоловіків проникли до приміщення медичного центру, розташованого по просп. Перемоги, у Святошинському районні Києва та, погрожуючи персоналу застосуванням насильства, забрали особисті кошти та мобільні телефони двох співробітниць. Крім цього, зловмисники викрали офіційні штампи та печатки медцентру, - передає Резонанс.

Нападників вдалося затримати того ж дня. При особистому обшуку у чоловіків виявили мобільні телефони, печатки та гроші. Наразі 3 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний із проникненням у приміщення) та ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів, штампів чи печаток) Кримінального кодексу України.

За клопотанням місцевої прокуратури Святошинським районним судом міста Києва підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Крім цього, про підозру у хуліганстві та грубому порушенні порядку повідомлено зловмисникам, які в ніч на 11 травня напали на водія "швидкої допомоги" біля житлового будинку на проспекті Романа Шухевича у Дніпровському районі.

Бригада лікарів прибула на виклик за цією адресою та піднялась до хворого. Водій залишився чекати в автомобілі. У цей час двоє молодиків, побачивши припарковане біля під’їзду службове авто, почали безпричинно провокувати конфлікт з водієм.

На місце події одразу були викликані поліцейські, які й затримали хуліганів. Ними виявилися двоє місцевих мешканців, 1994 та 2000 р.н.

До суду скеровано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.