30 квітень 2024, Вівторок, 03:55

Пальне зенітно-ракетної бригади старші офіцери ЗСУ збували приватним АЗС

18 Травня 2020г.
1

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону задокументували протиправну діяльність злочинної групи осіб, які організували викрадення майна з території військової частини для подальшого збуту.

Зловмисники організували вивезення нафтопродуктів із військової частини, дислокованої на Київщині, та збували їх на автозаправних станціях Васильківського та Білоцерківського районах. Про це інформує Резонанс 18 травня із посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

- Наразі перевіряється інформація, що впродовж 2018-2020 років злочинна група привласнила паливно-мастильних матеріалів ЗСУ на загальну суму понад 10 млн грн, - уточнив у коментарі Резонансу керівник пресслужби Державного бюро розслідувань Максим Білоусенко.

За даними слідства ДБР, заступник командира з тилу – начальник тилу однієї з військових частин організував злочинну групу у складі окремих військовослужбовців та цивільних осіб, яка налагодила механізм списання, привласнення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які надходили для забезпечення 96-ї Київської зенітно-ракетної бригади Збройних сил України через мережу приватних АЗС.

ЕСПЕРТ ПОЯСНИВ, ЧОМУ ВІЙСЬКОВА ПОЛІЦІЯ НЕ МОЖЕ БУТИ ПІДПОРЯДКОВАНА МІНОБОРОНИ

За відомостями ДСР Нацполу, лише упродовж березня-травня 2020 року було задокументовано вивезення ними з військової частини більше 60 тонн пального на 1,3 млн грн.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2020 вищезгаданий підполковник застосовував насильство до одного з колишніх спільників по злочинному «бізнесу», вимагаючи в останнього свою «долю» майна на суму 730 тис грн, тобто вчинив протиправні дії, передбачені ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України, - у свою чергу додали у військовій прокуратурі Центрального регіону України.

15 травня оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Києві за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону затримали заступника командира військової частини, начальника служби забезпечення та ще одного їхнього спільника. Організатора – заступника командира, затримали в м. Одесі. Під час санкціонованого обшуку у нього вилучили понад 50 тис дол США, які той зберігав у схованці.

Крім того, за результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили 15 тонн пального, незаконно вивезеного з території в/ч.

Наразі організатору та трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 189 (вимагання) та ч. 3 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

ПОЛІЦІЯ ДОЛУЧИЛАСЬ ДО БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОЧИНАМИ У МІНІСТЕРСТВІ ОБОРОНИ (ОНОВЛЕНО)