30 квітень 2024, Вівторок, 03:26

Питання протидії правопорушенням проти громадської безпеки та порядку, особливо – вчиненим з використанням зброї є вкрай важливим та актуальним, – Криштун

17 Липня 2020г.
110010765 576540549706471 9031949190377836556 O

У офісі Генерального прокурора відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів щодо стану протидії кримінальним правопорушенням проти громадської безпеки та громадського порядку, а також вчиненим з використанням зброї, бойових припасів або вибухових речовин.

Про це повідомляє Резонанс 17 липня із посиланням на ВСП ЗСУ.

У заході брали участь Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Служби безпеки України Іван Баканов, Голова Національної поліції України Ігор Клименко, в. о. Директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов, начальник Військової служби правопорядку у Збройних Силах України ВСП MP Ігор Криштун.

- Питання протидії кримінальним правопорушенням проти громадської безпеки та громадського порядку, особливо - вчиненим з використанням зброї або вибухових речовин є вкрай важливим та актуальним, - зазначив начальник Військової служби правопорядку у Збройних Силах України генерал-лейтенант Ігор Криштун. - Тому у місцях дислокації військових частин, на вулицях і в громадських місцях щоденно до несення патрульно-постової служби залучається до 80 складів патрулів, що складає до 240 військовослужбовців ВСП. Крім того, тільки на території проведення ООС щодня несуть службу 17 спільних патрулів ВСП з Національною поліцією України; 39 військовослужбовців ВСП спільно з представниками Національної поліції України та Національної гвардії України на 19 блок-постах.

Протягом останніх 2-х років представниками Служби правопорядку спільно з Національною поліцією України, під час проведення спільних заходів, з незаконного обігу вилучено та попереджено незаконне вивезення значної кількості зброї та боєприпасів. У результаті проведених розшукових заходів фахівцями Служби правопорядку знайдена стрілецька зброя, які була втрачена військовослужбовцями внаслідок неналежного виконання обов'язків військової служби.

- Наведене свідчить про ефективність заходів, що вживаються в Збройних Силах України та спрямовані на зниження рівня злочинності та покращення стану правопорядку у військових колективах, - зауважив генерал-лейтенант Ігор Кпиштун, - в тому числі щодо запобігання кримінальним правопорушенням, пов'язаних із незаконним поводженням зі зброєю, проти громадської безпеки та громадського порядку.

Також, керівник Служби правопорядку зауважив на важливості створення в системі Міністерства оборони України на базі ВСП спеціального правоохоронного органу – Військової поліції, наділеної функціями здійснення досудового розслідування та проведення оперативно-розшукових заходів в межах визначених повноважень.

Це значно підвищить ефективність роботи щодо протидії кримінальним правопорушенням, в тому числі і проти громадського порядку, створить дієві механізми своєчасного запобігання, виявлення та припинення злочинних посягань на встановлений порядок несення військової служби.

Військова служба правопорядку у Збройних Силах України, як спеціальне правоохоронне формування, у межах компетенції готова до взаємодії з іншими правоохоронними органами з метою вжиття дієвих заходів щодо недопущення даного виду правопорушень.

Читайте Резонанс у Facebook та підписуйтесь на наш канал у Telegram.