30 квітень 2024, Вівторок, 19:11

Конкурс на посади заступників директора ДБР – заява голови внутрішньої комісії (відео)

16 Січня 2020г.
Ahr0chm6ly9nywxszxj5lm1hawxjagltcc5jb20vymzhmmi2nwjjogizyzm5mwu3mte3zwy5my9pbwfnzxmvywiyndu0njctote1mi00mzywlwi4mjctywm5mzg0ymm0n2y3lmpwzw

Завершився конкурс на зайняття посад першого заступника та заступників директора ДБР, оголошений 28 грудня 2019 року. Загалом на участь у відборі було подано 14 пакетів документів кандидатів на зайняття посади першого заступника директора ДБР та 24 пакети документів кандидатів на посади заступників директора.

Про це Резонанс 16 січня 2020 року поінформували у ДБР.

За даними відомства, після опрацювання документів до участі у конкурсі було допущено 5 кандидатів на посаду першого заступника Директора ДБР та 6 кандидатів на посади заступників. Про це заявила голова внутрішньої комісії з проведення відкритого конкурсу Оксана Капліна - завідуюча кафедрою кримінального процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

- Члени комісії, перш за все, оцінювали фахові компетенції кандидатів на посади, їх доброчесність. А також, головне - здатність вирішувати найважливіші питання, які постали перед Державним бюро розслідувань в умовах реформування правової системи України та розслідувати ті злочини, які вчинені в державі, і відповідно до статті 216 Кримінального процесуального кодексу належать до підслідності Державного бюро розслідувань. За результатами голосування комісія визначилась, кого саме з кандидатів можна рекомендувати для призначення першим заступником Директора Державного бюро розслідувань та заступником Директора ДБР. Одна посада залишилась вакантною оскільки переможця на неї не було обрано, - розповіла Оксана Капліна.

Оголошення переможців відбудеться після їх призначення директором ДБР за результатами проходження ними спеціальної перевірки, - акцентували у ДБР.

ЗМІ повідомляли, що серед кандидатів на посаду першого заступника директора Держбюро розслідувань - колишній начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

ЧОМУ ВАЖЛИВО НЕГАЙНО СТВОРИТИ ЗОВНІШНЮ КОНКУРСНУ КОМІСІЮ ДБР?

Конкурс на призначення Директора Державного Бюро розслідувань можуть затягнути на невизначений термін у разі зацікавленості певних кіл у владі. Таку думку висловив Резонансу 14 січня 2020 року адвокат, екс-радник директора ДБР Олег Шрам.